Tesbih Ağacı Yağının Faydaları ve Zararları

29.05.2020
138
Tesbih Ağacı Yağının Faydaları ve Zararları

Tesbih ağacı yağının faydaları ve zararları. Son zamanlarda adını sıklıkla duymaya başladığımız tesbih ağacı yağının bir diğer adı da neem yağıdır. Faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Doğanın bize bir armağanı olan tesbih ağacı yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilen konuları hep birlikte inceleyelim. 

Tesbih Ağacı Yağı Nedir?

Tespih ağacı yağı, ağacın ürettiği meyve tohumlardan çıkarılmaktadır. Tesbih ağacı yağının rengi birçok renkte elde edilmektedir. Bunlardan en çok karşılaşılanları ise gold sarısı, kırmızı, koyu kahverengi tarzı renk tonlarında olmaktadır.  Oldukça keskin ve pek de güzel olmayan bir kokuya sahip olan tesbih ağacı yağı aynı zamanda tad olarak da oldukça acıdır. Tesbih ağacı yanı bileşenlerine baktığımız zaman ise oldukça faydalı olan triterpenoid bileşenleri başta olmak üzere, trigliseritler, anti oksidanlar, c vitamini ve beta karoten açısından oldukça zengin olduğunu görmekteyiz. Bu da tesbih ağacı yağının ne kadar faydalı olduğunu göstermektedir.

Tesbih Ağacı Yağı Ne İşe Yarar?

Tesbih ağacı yağının faydalarını ele alacak olursak şu şekilde sıralayabiliriz. Saç bakımı ve cilt bakımında muazzam bir başarı sağlamaktadır. Özellikle kimyasal dolu kozmetikler yerine doğanın bir mucizesi olan bu tesbih ağacı yağı tercih edilmelidir. 

Bunun yanı sıra vücudun bağışıklık sistemine önemli ölçüde güç kazandırmaktadır. Vücuda girdiğinde büyük ölçüde bir detox yapılmasını sağlamakla beraber tesbih ağacı yağı aynı zamanda ağız sağlığı ve diş sağlığı konusunda da oldukça büyük bir role sahiptir. 

İştah problemi yaşayan kişiler için de iştah açma konusunda kullanılabilen bu yağ aynı zamanda vücutta oluşan iltihapları söktüğü gibi vücudumuzun en önemli organlarından olan kalbimizin de sağlıklı çalışması için yardımcı olmaktadır. Sadece bedenimize büyük faydalar sağlamakla kalmayıp tesbih ağacı yağı aynı zamanda bulunduğu ortamdan haşereleri de uzak tutmayı sağlamaktadır.  

Tesbih Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır?

Tesbih ağacı yağının kokusu ve tadı oldukça keskin olduğu için genellikle diğer yağlarla karıştırılarak kullanılması önerilir. Genellikle tesbih ağacı yağını kokusu çok hoş olduğu için lavanta yağı ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Lavanta yağı dışında ise en çok tercih edilen ve tesbih ağacı yağı ile karıştırılmaya uygun olan yağlar; zeytinyağı, avokado yağı,  susam yağı ve jojoba yağı olmaktadır.  

İstediğiniz bir yağ ile karıştırarak saç diplerinize ya da cildinizde gerekli olan yerler sürerek kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tesbih ağacı yağı egzama hastalığına ve saç ile kaş diplerine yaşanan kepek gibi kabuklanmalara da oldukça iyi gelmektedir. Gerekli bölgeye tesbih ağacı yağı uygulaması yapıp ortalama bir saat sonunda durulayarak yıkamanız yeterli olacaktır.,

Tesbih Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

Tesbih ağacı yağının faydaları ağız ve diş sağlığını güçlendirmesi, ciltte yer alan yara ve sivilce izlerinin giderilmesi, saç ve kaş derisinde yer alan kabuk ve kepeklerin temizlenmesi, vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamak olarak bilinmektedir. 

  • Bağışıklık Mekanizmasının Güçlendirilmesinde Tesbih Ağacı Yağı

Tesbih ağacı yağı içerisinde yer alan ve faydaları saymakla bitmeyen faydalı biyokimsayallar sayesinde vücuda zararı olan kimyasalları yok edebilmektedir. Aynı zamanda bu yağ birçok bakteri türü ile beraber, vücutta yer alan mantar türlerine karşı da oldukça büyük bir fayda sağlamaktadır. Bu sayede vücudumuzu kötü etkenlerden koruyup sağlıklı kalmamızı sağlayan tesbih ağacı yağı bağışıklık mekanizmamızı sağlıklı tutarak bizi hastalıklardan da korur. 

Bu alanda fayda sağlayabilmek için tesbih ağacı yağını belirlenen zaman aralıklarında direkt olarak solumak gerekmektedir. Solunum yollarımızdan içeriye giren tesbih ağacı yağı bedenimizi korumaya bu şekilde başlar ve belirli zamanlarda bunu tekrarlayarak bu koruma kalkanımızı güçlü tutmalıyız.

  • Tesbih Ağacı Yağının Kansere Karşı Etkisi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tesbih ağacı yağı içerisinde c vitamini, beta karoten, limonin, kaemprofol bakımından oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Bu bahsi geçen faydalı biyolojik kimyasallar vücudumuzun savunma sistemi olan bağışıklık sistemimizi ciddi anlamda güçlendirmektedir.  

Oluşan iltihapları yok etmekle beraber yenilerinin oluşmasını da önlerler. Beraberinde kanser hücreleri ile de savaştıkları gözlemlenmektedir. Yapılan araştırmalar yaygın bir kanser türü olan prostat kanseri hücresi üzerinde hücre ölümü gerçekleştirildiğini ortaya koymuştur. Ve devam edilen çalışmalar ile prostat kanseri üzerinde tedavi amaçlı kullanılabileceği görülmüştür.

Tesbih Ağacı Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? 

Sadece yasadığımız çağda değil, geçmişimize baktığımızda tesbih ağacı yağının neredeyse 5 bin yıldır cilt güzelliği ve sağlığı alanında kullanıldığı bilinmektedir. 

  • Tesbih Ağacı Yağı ile Cilt Bakımı

Tesbih ağacı yağı içerdiği bileşenler sayesinde cildimizi derinlemesine temizlemekle beraber aynı zamanda cildi nemlendirmekte kullanılır. Asidik bir yapıya sahip olduğu ve aynı zamanda E vitamini açısından da zengin olduğu için cilt üzerinde zarar görmüş ve bakıma ihtiyaç duyulan tüm yüzeylerin bakımını ve eski sağlığına, güzelliğine kavuşmasını sağlar. 

  • Yara İzlerini Kapatmakta Tesbih Ağacı Yağı

Tesbih ağacı yağının cilt bakımında ve onarımında ne kadar güçlü bir etken olduğunu biliyoruz. Vücudumuzda yer alan yara yüzeylerine tesbih ağacı yağı uygulandığı durumda öncelikle yaranın iyileşmesini sağlamakla beraber ardından yaranın yer aldığı yüzeyde herhangi bir iz ya da leke kalmasını da önleyerek cildin yapısının bozulmasının önüne geçmiş olur. 

  • Sivilce ve Akne Tedavisinde Tesbih Ağacı Yağı

Tesbih ağacı yağının içerikleri sayesinde iltihabı önlediğini biliyoruz. Beraberinde cilt üzerinde yer alan sivilceleri yok etmekle beraber cildin yenilenmesinde çok büyük bir rol oynar. Kızarıklık ve leke olan bölgelere de uygulanabilmektedir. Tıkalı gözenekleri de temizlemekte olan tesbih ağacı yağı cildi temizlemekle beraber tekrar sivilce ve leke oluşumunu da engellemektedir.

  • Yaşlanmaya Karşı Tesbih Ağacı Yağı

Sivilce ve yaralara karşı oldukça etkili olan tesbih ağacı yağı aynı zamanda cilt üzerinde yaşlanmadan kaynaklı oluşan kırışıklık ve lekeleri de yok etmede çok büyük etkisi olduğu bilinen kolojen sayesinde cildin genç kalmasını da sağlamaktadır. Bu sayede cilt daha genç bir görünüme uzunca yıllar sahip olabilmektedir.

  • Mantar Sorununa Karşı Tesbih Ağacı Yağı

Güçlü içeriği sayesinde sağladığı faydalar saymakla bitmeyen tesbih ağacı yağı aynı zamanda vücutta oluşan saç kıran, mantar enfeksiyonları, tırnakta oluşan tırnak mantarı, sporcu ayağı olarak bilinen mantar türüne karşı da son derece etkili olmaktadır.

Tesbih Ağacı Yağının Saça Faydaları

Tesbih ağacı yağı sadece cildimize karşı değil saç derisine karşı da oldukça faydalıdır. Saç derisinde oluşan birçok duruma karşı kullanımı bilinmektedir.

  • Tesbih ağacı yağı zayıf kalan saç derisini besleyerek güçlenmesini ve canlanmasını sağlamaktadır. Gerekli güce kavuşan saç derisi sayesinde saçlar doğal parlaklığına kavuşur ve hasarlu saç sayısında büyük bir gelişme görülür.
  • Saç derisini güçlendirdiğini bildiğimiz zeytin ağacı yağı sayesinde bu güçlenen saç derisi saçın uzamasında gerekli olan sağ sentezini de güçlendirir. Bu durum da saçların daha güçlü ve sağlıklı olmasının yanı sıra daha hızlı uzamasını sağlamaktadır. 
  • pH dengesi bozulan saç derisi tesbih ağacı yağı sayesinde gerekli olan pH değerine kavuşması sağlanır. Uygun değere gelen saç derisi pH değeri sayesinde saçlar daha sağlıklı olabilmektedir. Saç derisinin gerekli pH değer 5 olmakla birlikte doğal bir asidik yapıdadır.
  • Güçsüz kalan saçlar canlılığını kaybedebilmekte ve görüntü olarak da güzelliğini yitirebilmektedir. 

Tesbih ağacı yağı bu saç derisini ve saçı besleyerek saçların yeterince güçlü ve sağlıklı olmasını sağlama oldukça büyük bir rol oynamaktadır.

Tesbih Ağacı Yağının Zararları

Doğanın bizlere büyük bir armağanı olan tesbih ağacı yağının birçok faydası olduğunu bilmekteyiz. Akıllara beraberinde herhangi bir zararı olup olmadığı gelmektedir. Bu konuda birçok araştırma ve inceleme yapılmış olunup tesbih ağacı yağının herhangi bir yan etkisinin ya da herhangi bir zararı olmadığı ortaya konulmuştur. 

Ancak unutulmamalıdır ki tüm doğal yağlarda oluşabileceği gibi tesbih ağacı yağının kullanıldığı, sürüldüğü bölgede de kızarıklık, kaşıntı ya da yanma hissiyatı ortaya çıkabilmektedir. Yine de bir zararı olmamakla birlikte gebe hanımların gebelik süresince kullanmaması tavsiye edilmektedir. 

Aynı zamanda tüm yağlarda olduğu gibi tesbih ağacı yağında da gerektiğinden fazla miktarda ve gerektiğinden fazla sürece kullanımı kişiye faydadan çok zarar verebilmektedir. Kullanım esnasında gerekli miktarda kullanıp bu konuda dikkatli olunmalıdır.

Tesbih Ağacı Yağı Fiyatı

Bu mucizevî etkiye sahip olan tesbih ağacı yağı genellikle aktarlar ve eczanelerde satışa sunulmakta ve fiyat olarak oldukça ekonomik olup herkesin rahatlıkla satın alabileceği ve gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir üründür.

Yazımıza Puan Vermeyi Unutmayın!
[Total: 0 Average: 0]
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.