Isırgan Tohumu Yağının Faydaları ve Zararları

02.06.2020
509
Isırgan Tohumu Yağının Faydaları ve Zararları

Isırgan tohumu yağının faydaları ve zararları. Isırgan tohumu yağı son yıllarda birçok kişinin dikkatini çeken ürünler arasında yer alıyor. Farklı bir yapısı olan ve çok fazla faydası olan bu yağ hem cilde hem de saça ciddi faydalar sunuyor. 

Isırgan Tohumu Yağı Nedir? 

Isırgan tohumu yağı nedir? Yeşil yapraklı ve dokununca insanın elini yakan ısırgan otunun, en yararlı yeri olan tohum kısmının sıkılıp, ezilip, kokulu yağlarla birleştirilmesi  sonucu ısırgan tohumu yağı elde edilir. Isırgan tohumu yağının içinde A, B ve K vitaminleri vardır ayrıca başka yararlı proteinlerde bulunmaktadır. 

Isırgan tohumu  yağlarından bir kısmı soğuk preslenme ile hazırlanır, bir kısmı da sıcak preslenme ile hazırlanır. Kendi doğal ortamında, ekolojisinde hazırlanıp, soğuk preslenen ısırgan tohumu yağı daha kullanışlı ve uzun ömürlüdür. 

Isırgan Tohumu Yağı Ne işe Yarar? 

Isırgan tohumu yağı ne işe yarar?  Isırgan tohumu yağı adeta bin bir derde devadır. Bu yağ halk arasında gençlik yağı olarak bilinmektedir.  Isırgan tohumu yağının kozmetik sektöründe, ilaç sanayisinde kullanım alanı çok geniştir.

Bağışıklık sistemini dış etkenlere, zararlara karşı koruyor ve savunma mekanizmasını virüslere, bakterilere karşı dirençli kılıyor. Aynı zaman da kirli kanı vücuttan atma ve temizleme işi ile adeta bir detoks etkisi yapar. Bütün bunların yanı sıra, dolaşımı ve sindirimi rahatlatır.  Cilt bakımında da önemli bir yağdır. Damarları büzüştürücü özelliğinden dolayı hemoroit, menstrüasyon da yatıştırma ve kontrol sağlar.  Ayrıca bel ve eklem ağrı tedavisinde de kullanılır. 

Isırgan Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır? 

Vücudun açık yaralar hariç olmak üzere bütün bölgelerinde kullanılabilir. Kullanılırken direk yağın kendisini istediğiniz bölgeye sürebilirsiniz, masaj yapabilirsiniz ya da dilerseniz su ve zeytinyağı ya da farklı bitkisel yağlar ile de karıştırıp bir karışım oluşturabilirsiniz ve içebilirsiniz. Isırgan Tohumu Yağının yüksek etkisi vardır ve yanlış kullanılmaması gerekir ayrıca çocukların ulaşamayacağı yerde muhafaza etmelisiniz. 

Isırgan Tohumu Yağının Faydaları 

Bitkisel ürünlerin insan vücudu üzerindeki tedavi edici etkisi tüm çevreler tarafından tartışmasız kabul görmektedir ve bu tedavi edici bitkilerden önemli olanlardan bir tanesi de ısırgan tohumu yağıdır. 

Isırgan otunun tohumundan elde edilen bu yağın farklı alanlarda yararı çoktur. İnsanlar bu yağı kür yapıp,  kendilerine krem olarak kullanabildikleri gibi hazırladıkları kürleri içtikleri bazı içeceklerin içine de karıştırarak içerek de tüketmektedirler.

Isırgan tohumu yağının faydaları şunlardır. 

  • Kadın sağlığında alternatif tıpta çok geniş bir alanı vardır. 
  • Isırgan tohumu yağı, genetik anemi hastalarının ya da sonradan ortaya çıkan anemi hastalığının tedavisinde olumlu sonuçlar verir. Çünkü kirli kanı vücuttan atma özelliğinden dolayı bu hastalık için şifa sağlar. 
  • Isırgan tohumu yağı kullanımı ile kalp krizi riski azalır. İçerdiği vitaminler sayesinde damarlara yarar sağlar ve kalbi rahatlatır. 
  • Isırgan tohumu yağı saçların bakımı ve saç hastalıkları için de bir şifa kaynağıdır. 
  • Isırgan tohumu yağı vücudunun eklem ve kas yerlerine süren kişide felci önleme özelliği vardır. Ayrıca romatizmal ağrılara çok iyi gelmektedir. 
  • Isırgan tohumu yağı kadın sağlığının yanı sıra erkek sağlığında da önemli bir yan üründür. Prostat bezinin ağrılarının geçmesine ve belirtilerin hafiflemesine yardımcı olur. 
  • Isırgan tohumu yağı ile bazı alerjik hastalıklar tedavi edilir ya da geçici olarak rahatlar. Bu hastalıklar; hapşırma, burun tıkanıklığı veya döküntülerle olan kaşıntılardır.
  • Ayrıca ısırgan tohumu yağının boğazda ki oluşan balgamı da sökücü etkisi vardır. Boğaz tahrişini engeller. 
  • Isırgan tohumu yağı ile eklemlere yapılan masajlarla, ağrı olan yerlerde  rahatlatıcı, dinlendirici etkisi olur. 
  • Isırgan tohumu yağı çok etkili bir bağışıklık sistemi tamir edicisidir. Bağışıklık sistemini dış faktörlere karşı güçlendirir.
  • Ayrıca yemek yeme sorunu yaşayan kişilerde ve iştahsızlık sorunu yaşayanlara iştah açıcı etkisi vardır. 
  • Isırgan tohumu yağının cildi iyileştirici ve bakım yapıcı etkisi vardır. 

Isırgan tohumu yağı ciddi bir idrar sökücüdür. Böbrek taşı şikâyeti olanlar ısırgan tohumu yağı ile bu şikâyetlerine son verebilirler. Ayrıca idrar sökücü etkisinden dolayı ciddi bir kilo verme aracıdır aynı zamanda. Isırgan Tohumu Yağı yaşı ilerleyen kişilerde de olumlu etkisi vardır kullanılınca yaşlılara dinçlik hissi verir ve daha enerjik hissetmelerini sağlar. Burunda aniden oluşan ya da önceden olan bir hasar kaynaklı kanamalarda adeta bir tampon görevi görür ve burun kanamalarını önler ve kanamayı durdurur. 

  • Isırgan tohumu yağının kadın sağlığına faydaları 

 Kadınların çoğu özellikle adet, regl dönemlerini çok ağrılı ve sancılı geçirmektedirler. Bunun içinde ısırgan tohumu yağı, kadınlardaki adet döneminin ağrılarını önleyici etkisi vardır. Isırgan tohumu yağı adet ağrılarının yanı sıra adet gecikmeleri, adet düzensizlikleri yaşayan kadınlarında  adetlerini düzene sokarak, tedavi edici etki gösterir.

Bunların dışında ısırgan tohumu yağı kadınların yumurtalıklarında ki kistlerin küçülmesi, yok olmasında da tedavi edici etkisi vardır. Ayrıca ısırgan tohumu yağı kadınlarda menstrüasyon anında damarların şişmesinin sebep olduğu ağrıları engeller. Bunlar dışında kadınlar da menopoz zamanında, ısırgan tohumu yağı kullanırsa bir hafifleme, rahatlama hissederler.

Isırgan tohumu yağı kadınların genel hallerinin dışında, özellikle kadınlarda olan ve herkesin ortak şikâyeti olan zayıflamaya da yardımcı olur. Yukarıda da değindiğimiz gibi herkeste olan idrar söktürücü etkisinden dolayı kadınlarda da bu etki ortaya çıkar özellikle fazla suyun ve yağın biriktiği vücut belli kısımlarında  göbek ve etrafında, bu suyu ve yağı yakarak dışarı atmayı sağlar. Ve kadınların zayıflamasına yardımcı olur. 

Isırgan Tohumu Yağının Cilde Faydaları 

Isırgan tohumu yağı cilt bakımı konusunda çok faydalıdır. Cildi ölü hücrelerden arındırıp, gençleştirici, canlandırıcı etkisi vardır. Ciltteki yaşlanmadan ya da güneşten kaynaklı oluşan kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Isırgan tohumu yağı vücudun belli bölümlerinde oluşan selülütleri iyileştirir. Gözle görülür derecede bir yenilenme ve düzelme gösterir. 

Bunların yanı sıra ciltteki oluşan egzamanın  tedavisinde de çok etkilidir. Egzama olan kısma ısırgan tohumu yağı kullanırsanız ciddi oranda bir iyileşme görürsünüz. Isırgan tohumu yağı egzamanın tedavisinde olduğu gibi ciltte oluşan çıbanların iyileşmesinde de etkindir.

Isırgan tohumu yağı, virüslerden ve mikroplardan kaynaklı farklı cilt hastalıklarının da yayılmasının önüne geçer. Isırgan tohumu yağı ellerde ki, ayaktaki çatlak ve yaralara çok iyidir. Hücre yenileme özelliğinden dolayı. Ciltteki isilikler için de kullanımı çok yararlıdır. 

Isırgan Tohumu Yağının Saça Faydaları 

Alternatif tıpta saç bakımı ve tedavisinde de ısırgan tohumu yağı önemli bir yere sahiptir. Isırgan Tohumu yağının saça faydaları şöyledir; Isırgan tohumu yağı saç derisini ölü hücrelerden arındırıp, saçların dökülmesini önler, saçların daha sağlıklı ve gür çıkmasını sağlar. Bundan dolayı ısırgan tohumu yağı kullanan kişide saçlar  bakımlı, sağlıklı ve parlak olur.

Ayrıca saç derinizde, yani başınızda yaralar varsa saçın içinde ki kısımlarda bunun tedavisini de ısırgan tohumu yağı ile yapabilirsiniz. Ve ısırgan tohumu yağı saçtaki kepeklenmeyi önler. Isırgan tohumu yağı normal saç hastalıklarının dışında, kanser ve benzeri gibi kemoterapi tedavisi gören ağır hastaların tedavi süresinde dökülen saçlarının daha erken çıkması ve uzaması için ısırgan tohumu yağı çok etkilidir. 

Isırgan Tohumu Yağının Zararları 

Isırgan tohumu yağı tedavi edici olarak insan sağlığı ve insan vücudu için çok yararlı bir bitki olmasının yanı sıra yanlış kullanımı ya da fazla, gereksiz kullanımı sonucu fayda sağlayacağı yerde zarara dönüşebilir. Isırgan tohumu yağının sebep olabileceği zararlarını şöyle sıralayabiliriz;

  • Isırgan tohumu yağı ile oluşturulan kürlerin içilmesi ile bazen mide bulantısı ve ishal sorunu yaşanmaktadır. 
  • Vücut ta sık kullanımı sonucu damar büzüştürücü etkisinden dolayı ani terleme olmaktadır. 
  • Ciltte beklenmedik alerjik durumlar görülebilir. Bunun içinde ısırgan tohumu yağını cildinize uygulamadan önce elinizin ya da vücudunuzun başka bir bölgesinde küçük bir noktaya biraz yağı sürün ve bir süre bekletin, eğer ani bir durum olmazsa kaşıntı ve kızarıklılık gibi o zaman uygulamak istediğiniz alana uygulayın. 
  • Isırgan tohumu yağını kesinlikle açık yaraya uygulamayın. Cilt hücre yapısını bozar ve tamiri mümkün olmayan daha büyük ciddi hastalıklara sebebiyet verirsiniz 

Isırgan tohumu yağının faydalarını yukarıda saydığımız maddelerde olduğu gibi adet düzensizliğine iyi geldiği için hamile kalmayı düşünen ya da hamilelik şüphesi olan ya da hamile olan kişiler kesinlikle bu yağı kullanmamalılardır. 

Isırgan Tohumu Yağının Fiyatı

Isırgan tohumu yağının fiyatı alacağınız gramaja göre değişmektedir. Elden gidip direk aktarlardan alabileceğiniz gibi sanal ortamda da e ticaret yapan internet sitelerinden de rahatlıkla sipariş verebilir, temin edebilirsiniz. Isırgan tohumu yağının fiyatları değişkenlik göstermektedir. 

Yazımıza Puan Vermeyi Unutmayın!
[Total: 1 Average: 5]
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.