Ceviz Yağının Faydaları ve Zararları

30.04.2017
513
Ceviz Yağının Faydaları ve Zararları

Ceviz yağının faydaları ve zararları. Ceviz yağı nedir sorusuna cevap aranacak olursa cevizin işlem görmesinden sonra elde edilen bir sıvı diye cevaplanabilir. Cevizden kalıtsal özellikler temizlenerek bir yağ elde edilir. Ceviz yağının içerisinde ise içerisinde bol vitamin mevcuttur. Ceviz yağı rengi genel olarak açık ve şeffaf bir görünüme sahiptir. Ancak bu cevizin yetiştiğiCeviz yağı da diğer yağlar gibi belli bir işlemden geçerek elde edilmektedir. En son elde edilen yağ oldukça geniş alanda kullanılmış ve içerisinde farklı vitaminleri barındırır. Yağın içerisinde 4 farklı asit bulunur, tamamen organik ve içerisinde kimyasal bulundurmayan nadir yağlardan biridir. Ceviz yağı eski tarihlerde keşfedilip günümüze kadar gelmiştir.

Ancak ceviz yağı kullanımı sırasında ceviz yağının bulunduğu ortamda önemlidir. Ceviz yağının direk ceviz olarak kullanılması mümkün değildir. O yüzden bir aşama geçirip yağın elde edilmesi gerekir. Ceviz yağı direkt kullanım konusunda da en iyi yağlardan biridir. Herhangi bir yan etkisi bulunmaması sebebiyle karın ağrısı ya da ciltteki problemleri nedeniyle direkt uygulanabilir.

Ceviz yağını bu kadar sağlıklı yapan ise içerisindeki su miktarının neredeyse hiç olmamasıdır. Bir yağ ile su birleştiğinde ortaya bazı bakteriler çıkabilir, ancak ceviz yağında böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü saf ve temiz bir yağ konumuna getirilmiştir. Bu özelliği sayesinde de ceviz yağı genellikle uzun ömürlü kullanılır ve her dönemde yeniden üretilmesi de mümkündür.

Ceviz Yağı Ne İşe Yarar?

Ceviz yağını kişiler farklı amaçlar için kullanabilirler. O yüzden ceviz yağı ne işe yarar sorusunu sınırlandırmak zordur. Ancak ceviz yağı genel itibarıyla kişilerin cilt, vücut, yağın etkisinden dolayı ruhsal dinginlik ve sağlık amaçlı kullanılan bir yağ türüdür. Cevizden elde edilen bu yağ sayesinde genellikle kişilerin sağlık problemlerinin giderilmesi amacıyla kullanılır. Özellikle cilt bakımında ceviz yağı kullanımı oldukça yaygındır.

Kırışıklıkların giderilmesi konusunda da ceviz yağ büyük bir görev alır. Tırnak bakımında mantar önleyici olarak ve cilt lekelerini ortadan kaldırmak amaçlı ceviz yağ kullanılır. Ceviz yağı genel itibariyle karaciğerdeki rahatsızlıklarını düzenlenmesine, idrar problemlerin ortadan kaldırmasına ve enfeksiyon oluşumunu engellemek amaçlı kullanılan yağlardan biridir. Aynı zamanda ceviz yağ vücutta ki ödemin atılması konusunda da önde gelen yağlardandır.

Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır?

Kullanıcılara ceviz yağı nasıl kullanılır konusunda bir tarif vermek gerekirse, ceviz yağı genellikle ağız yolu ile tüketilmeden sadece vücuda sürülerek kullanılmaktadır. Aynı zamanda ceviz yağı baş kısmına masaj yapıldığında baş ağrılarına alacağından dolayı masaj şeklinde de kullanılabilir. Vücudun tamamında kullanılması bir sakınca yaratmadığından dolayı nemlendirici amaçlı da kullanılabilir.

Ceviz yağı günlük olarak en az bir kez nemlendiricisi amaçlı kullanılabilir. Ceviz yağının bu şekilde kullanımı kesin olarak kanıtlanmış bir durumdur. Ancak bunun üzerine çıkmak sağlık açısından ve cilt açısından problemlere neden olacaktır. Yıllardır var olan ceviz yağının kullanım şekillerinden Bir tanesi ise ağrılı bölgenin üzerine kapalı bir şekilde ya da sarılarak kullanılmasıdır. Bu sayede ağrılar orada daha hızlı bir şekilde iyileşecektir.

Ceviz Yağı Faydaları Nelerdir?

Ceviz yağı faydaları nelerdir sorusuna cevap arayan kişilere cevap verilecek olursa tam olarak şu şekilde cevap verilebilir. Genel olarak vücuda enerji veren ve bunun yanında vücudun normalden daha farklı davranmasını engelleyen bir yağdır. Bunun yanında ceviz yağı karaciğer kısımlarında oluşan farklı türdeki rahatsızlıkları oluşmuş ise gidermeye, oluşmadan önce ise önlemeye çalışır. Bağırsaktaki birçok problemin önüne geçer.

Aynı zamanda ceviz yağının ortamdaki mikropları temizleyebiliyor olması nedeniyle anti bakteriyel bir özelliği de bulunuyor. Ceviz yağının içerisinde bulunan asitler sayesinde vücudunuzdaki ödemler kolaylıkla atılır. Bunun yanında cilt lekeleri problemlerini ortadan kaldırmaya yarar. Ceviz yağının diğer bir özelliği ise ağrı kesici olması özelliğidir Bu sayede kişilerin rahatsızlık ve ağrı duyduğu bölgeler kolaylıkla kontrol altına alınabilir.

Ceviz Yağının Cilde Faydaları

Her yağ da olduğu gibi ceviz yağında da bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Ceviz yağı cilde faydaları konusunda geniş bir alana sahip yağlardan biridir. Başta ciltteki problemlerin ortadan kaldırılmasına ve cildin tam anlamı ile eşitlenmesini sağlar. Bunun yanında ciltlerdeki bozukluk, ödem gibi oluşumların atılmasını sağlayabilir. Aynı zamanda yağın vücuttaki birçok rahatsızlığı gideriyor olmasından dolayı ciltte de oluşabilecek rahatsızlıkları önleme özelliğine sahiptir.

Bunun yanında kozmetik amaçlı makyaj öncesi kullanılması mümkündür. Bu sayede cildinizi ceviz yağı kullanarak gayet temiz ve mikroplardan korumuş olursunuz. Aynı zamanda gençlik döneminde ya da yetişkinlik döneminde kullanılarak gençlik dönemindeki sivilce oluşumlarının önüne geçilir. Gençlik döneminde ise ileriye dönük yaşlılık etkilerinin azalmasına ve bu sürecin geç oluşmasını sağlar.

Ceviz Yağı Saça Faydaları

Ceviz yağı saça faydaları olarak başta saçın deri kısımlarına uygulandığında saç derisinde oluşabilecek mantarların ve mikropların önüne geçer. Bu sayede ceviz yağı bakteriye karşı savaşır. Aynı zamanda ceviz yağı saç diplerine ve saç uçlarına uygulanması doğrultusunda oldukça sağlıklı bir saç elde edilir. Dökülmeleri engelleyerek saçın çıkmasını sağlar ve bu da daha yoğun bir saçın sizde olacağı anlamına gelir.

Saçların kırıklı kısımlarına kullanıldığında kırıklıklarının onarılmasını sağlar. Aynı zamanda saçınızda kullanacağınız da şampuan içerisine 1 – 2 damla damlatarak kullanabilirsiniz. Yine saç kremlerinizin içine 1 – 2 damla damlatarak ceviz yağını kullanabilirsiniz. Ceviz yağı aynı zamanda saça enerji verir ve elektriğini alır. Bunun yanında boyanın daha güzel ya da saçın doğal halinin daha canlı gözükmesini sağlayacaktır.

Ceviz Yağı Zararları

Ceviz yağı zararları konusunda geniş bir bilgi vermek mümkün değil. Çünkü bilinen zararı hemen hemen yok denecek kadar azdır. Ancak ceviz yağı eğer sıcak da sürekli ağzı açık olarak bekletilirse zaman içerisinde bozulacaktır ve kullanımından sonra ciltte alerjik reaksiyonlar olacaktır. Yani ceviz yağı kendisinden oluşabilecek zararlar azken kişilerin yanlış kullanımından veya yanlış korunmasından dolayı oluşabilecek zararlar daha fazladır.

Ceviz yağını iyi koruyamamanın yanı sıra cevizi yağının fazla kullanılması da yine cildin tahriş olmasına ve farklı tepkiler vermesine neden olacaktır. Aynı zamanda ceviz yağı gebe kişilerin kullanmaması gereken yağlardan biridir. Çünkü yağ oldukça saf ve yağ oranı fazla olduğu için asidik özelliği zarar verebilir. Bunun yanında ceviz yağı çocuklar üzerinde kullanma konusunda uygun değildir. Çocukların küçük ve hassas derileri illa ki bu yağ karşı bir reaksiyon gösterecektir.

Ceviz Yağı Fiyatı

Ana maddesi ceviz olan yağın bir fiyatlandırmaya tabi tutulması kolay değildir. Ancak her türlü ceviz yağı fiyatı ile karşılaşabilirsiniz. Bu konuda gerekli araştırmaları yaparak sizde maliyetinize uygun bir ceviz yağı bulabilirsiniz. Aynı zamanda ceviz yağını aktarlarda ya da sitelerde araştırma yapıp kendinize uygun fiyatı bulabilirsiniz.  Ceviz yağı fiyatı konusunda dikkat etmeniz gereken ise yağın fiyatı ne fazla bir fiyat üzerinden alamadı nede çok ucuz bir fiyat üzerinden alınmasıdır.

Oldukça ortalama bir fiyat üzerinden alımı gerçekleşmelidir. Çünkü eğer çok ucuz bir fiyata aldıysanız bu yağı %100 ceviz yağı olmayabilir. İçerisinde su olabilir ya da doğal olmayışından dolayı farklı maddelerin bulunuyor olmasından dolayı çabuk bozulacaktır. Yine aşırı pahalı alma durumunuzda istikrarlı kullanımınızı engelleyecektir. O yüzden buna dikkat ederek ortalama bir fiyat üzerinden almanız tavsiye edilir.

Ceviz Yağının Bulunacağı Ortam

Ceviz yağı aldığınızda onu iyi bir yerde barındırmakta önemlidir. Bunun için de ceviz yağını bol ışıklı bir yerde tutmamak, aynı zamanda sıcağa maruz bırakmamak gerekir. Ceviz yağının içerisin bir miktar su eklenerek kullanılmalıdır. Tamamına su eklenmesi durumunda yağ ile su birlikte olduğundan dolayı bakteri üretimine sebep olacaktır.

Aynı zamanda ceviz yağı ışığa maruz kaldığında yağda kırılma gerçekleşeceğinden dolayı bu da yine farklı renklere bürünmesi ve etkisinin bozulmasına neden olacaktır.  Bunun için ceviz yağını genel itibariyle biraz daha ışığın az olduğu karanlığa yakın bir yerde ve oda sıcaklığında tutmanız gerekir.

Ceviz Yağının Diğer Özellikleri

Ceviz yağı konusunda da dikkat edeceğiniz özelliklerden bir tanesi de şudur: Ceviz yağının rengi genellikle açık şeffaf ve rahat görünümlü bir yağdır. Ancak her yağ bu şekilde olacak diye bir şart yoktur. Çünkü cevizin yetiştiği yerin bu konuda büyük bir etkisi vardır. Aynı zamanda ceviz yağı kullanımı sırasında kokusundan da faydalanılabilir.

Yazımıza Puan Vermeyi Unutmayın!
[Total: 0 Average: 0]
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.